Feestelijke dag voor iedereen!

Dit jaar organiseert de Contactgroep Ushersyndroom van de Oogvereniging in samenwerking met ‘Nederland wandelt voor Usher’ en Stichting Ushersyndroom op zaterdag 16 september een inspirerende dag tijdens Global Usher Awareness Day 2023. De locatie voor dit evenement is het Spoorwegmuseum in Utrecht, waar uiteraard ook de wandelaars van ‘Nederland wandelt voor Usher’ verwelkomd kunnen worden.

Deze dag, speciaal voor iedereen die met Ushersyndroom te maken heeft, zit vol leuke activiteiten. Zo is er onder andere een Silent Disco met rapper Rijst Erbij, fotografen voor ‘Maak het perfecte plaatje van jezelf’ en een Experience Tour. Ook zijn er interessante sprekers die hun verhaal komen vertellen. Op het terrein vind je verschillende foodtrucks voor de inwendige mens. En uiteraard is er ook alle ruimte om elkaar te ontmoeten, bij te praten, te dansen en elkaar te inspireren.

Het programma

14.00 – 14.30 uur Welkom & kennismaking
We trappen af met een kopje koffie of thee met iets lekkers voor de gasten en openen deze dag met een welkomstwoord. 

14.30 – 15.00 uur Spreker Jessie Hendriks
Jessie Hendriks van het Expertise Centrum Radboud Nijmegen vertelt over haar onderzoek naar slaap- en vermoeidheidsproblematiek bij mensen met USH2a.

15.00 – 15.30 uur Video’s: Sporten is gezond! Maar wat nou als je een VAB hebt?
Sporten is gezond! Maar wat nou als je een visuele én een auditieve beperking hebt? Deze week beleven deze informatie video’s van Koningklijke Visio hun première week en deze worden bij ons ook vertoond. De hoofdrolspelers vertellen er meer over en ook hoe het programma meer mensen aan het sporten kan krijgen. Met Machteld Cossee en Joelle Engel 

15.30 – 15.45 uur Pauze

15.45 – 16.15 uur Minicursus gebarentaal
Hoe leuk zou het zijn als je een lotgenoot kan begroeten met een gebarentaal groet en zo een gesprek kan openen?

16.15 – 17.00 uur Borreltijd
Met een verfrissend drankje en hapje verwelkomen wij  de wandelaars van “NL wandelt voor Usher” enthousiast binnen en maken we er met z’n allen een gezellig feest van. Voor de kinderen is er een “Silent disco”  

17.00- 19.00 uur Streetfood diner
Nu barst het Streetfood diner los en kun je genieten van diverse bites bij diverse kraampjes. Voor iedereen is er iets lekkers te eten… 

18.00- 19.00 uur Belevingstour en perfecte plaatje
Ben je klaar met eten, maak dan samen met een groepje “de perfecte plaatje” bij onze fotografen of beleef samen de Experience tour bij  “de grote ontdekking”!

19.00 – 19.30 uur Uitreiking Cheque
Feestelijke uitreiking van de cheque NL wandelt voor Usher aan de stichting Ushersyndroom. Spreker dr. Suzanne Yzer neemt ons mee waar deze mooie cheque voor gebruikt gaat worden.  

19.30 – 20.00 Silent disco
Pak nu je kans op de dansvloer met de “Silent disco”!

 

Wat, waar en wanneer?

Wat: Global Usher Awareness Day
Wanneer: 16 September 2023 13:00 – 20:00
Waar: Spoorwegmuseum te Utrecht
Voor wie: Voor iedereen die met Ushersyndroom te maken heeft. Voor jong en oud, partners en verdere familie.

Kaartjes kosten 30 euro (kinderen 15 euro). Ben je lid van de Oogvereniging? Dan betaal je slechts 20 euro. Hiervoor krijg je naast toegang tot het evenement en alle activiteiten ook nog eens vanaf 13.00 uur  toegang tot het Spoorwegmuseum.
Voor wandelaars van ‘Nederland wandelt voor Usher’ is de toegang gratis.

Jij bent toch ook van de partij?!

Contact
Website: www.oogvereniging.nl/ushersyndroom
Mail: ushersyndroom@oogvereniging.nl 
Facebook: Contactgroep Ushersyndroom

 

‘Nederland wandelt voor Usher’

In de week voorafgaand aan Global Usher Awareness Day start het evenement ‘Nederland wandelt voor Usher’. Wandelaars uit heel Nederland lopen in 1 of meerdere dagen vanuit een willekeurige plaats in Nederland naar de finish op zaterdag 16 september in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Hun gezamenlijke doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor een behandeling van Ushersyndroom! Nieuw zijn dit jaar speciaal uitgestippelde wandelroutes vanuit de vier windstreken op de finishdag. Een fantastische actie waaraan ook jij kunt deelnemen.

Ga naar de evenementenpagina ‘Nederland wandelt voor Usher’ voor meer informatie en deelname. Lees verder …..

 

Global Usher Awareness Day 2023

De datum voor de finish is overigens niet zomaar gekozen; op deze dag wordt ook Global Usher Awareness Day gevierd. Deze dag -altijd de derde zaterdag in september- staat in het teken van meer bekendheid voor Ushersyndroom. Stichting Ushersyndroom heeft voor deze editie grootse plannen in de weken voorafgaand aan en op de dag van Global Usher Awareness Day zelf. Zo is Stichting Ushersyndroom o.a. met een radiospot regelmatig te horen op Qmusic en er wordt een landelijke postercampagne georganiseerd waaraan ook jíj kunt meedoen! Lees verder ….