EXPERTISECENTRUM USHERSYNDROOM

Het Radboudumc in Nijmegen is door het Ministerie van Volksgezondheid uitgeroepen tot het Expertisecentrum Ushersyndroom. Daar is voor mensen met Ushersyndroom een speciaal Usher-loket ingericht.

Iedereen die een diagnose Ushersyndroom heeft of vermoedt dat er sprake kan zijn van Ushersyndroom, kan een afspraak maken bij dit Expertisecentrum. Daarvoor is een verwijzing nodig van een KNO-arts, oogarts of de huisarts.

Verwijsbrief kan gericht worden aan dr. R.J.E. Pennings met vermelding dat het om Ushersyndroom gaat.
Indien ook oogheelkundig onderzoek gewenst is dan ook met vermelding van dr. S. Yzer met verzoek simultaan in te plannen.

Een afspraak kan aangevraagd worden via de speciaal aangemaakte mailadres van het Expertise Centrum

BEZOEKADRES

Philips van Leydenlaan 15
6525 EX Nijmegen

KNO afdeling route 383
Oogafdeling route 400

Met de reisplanner bereken je hoe lang je erover doet om bij het Radboudumc te komen. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Ook vind je hier een handige routebeschrijving voor in het ziekenhuis zelf.

KNO-arts Ronald Pennings en oogarts Suzanne Yzer, Radboudumc

In oktober 2021 is het Radboudumc opnieuw erkend door het ministerie van VWS als expertise centrum Ushersyndroom. Voor zowel patiënten als (verwijzende) zorgprofessionals wordt hiermee duidelijk waar de expertise voor Ushersyndroom te vinden is.

KNO-arts dr. Ronald Pennings wil hierin samen optrekken met oogarts dr. Suzanne Yzer.  Samen hebben zij grote ambities en willen zij de zorg voor patiënten met Ushersyndroom anders inrichten en verbeteren. 

LEES MEER

CRUSH-DATABASE

In de CRUSH-database van het Landelijk Expertisecentrum Ushersyndroom in het Radboudumc (Nijmegen) worden alle patiëntgegevens verzameld van patiënten met de diagnose ‘syndroom van Usher’. Deze database is essentieel voor onderzoek en toekomstige trials.

LEES MEER