KEN JIJ USHIE?

USHIE, onze mascotte met zwarte zonnebril en koptelefoon is hot! Ushie staat symbool voor alle mensen die niet goed kunnen horen en zien door Ushersyndroom. De mascotte werd geboren tijdens het ontwikkelen van de infographics voor een campagne in 2018. USHIE zien we nu steeds vaker verschijnen. USHIE is gendervrij, cool en springlevend!

Nieuwe campagne
Stichting Ushersyndroom begon met de campagne ‘Kies jij voor doof of blind?’ Deze vraag confronteerden veel mensen met de dilemma’s van deze lastige keuze. Wat als je niet kan kiezen, doordat je Ushersyndroom hebt? Om Ushersyndroom zichtbaarder te maken in onze vervolgcampagne hadden we een visueel beeld nodig waarbij duidelijk is dat er iets met de ogen en oren aan de hand is. Met het ontwerpen van de infographics zag USHIE als mascotte het daglicht. Het mooie is dat vele betrokkenen tijdens sponsoracties en presentaties dit beeld zijn gaan gebruiken.

Voor digitale promotiedoeleinden zijn onder meer gifs ontwikkeld, waarin USHIE tot leven komt. USHIE zien we dankbaar in een bewegende animatie met een knipoog, waarbij we de kijker uitnodigen om van ons te houden, ‘have a crush on us’. In de tweede animatie zien we USHIE crushen ofwel uiteen spatten van een USHIE met zonnebril en koptelefoon naar een USHIE met horende oren en ziende ogen. De droom van vele mensen met Ushersyndroom.

USHIE sleutelhangers

USHIE is cool!
In de zomer van 2018 nam LoveUsh het initiatief om de mascotte laseren op houten sleutelhangers. Mensen vonden USHIE cool! Ook mensen met Ushersyndroom zelf konden zich identificeren met USHIE. Via social media kwam de vraag hoe de mascotte moest gaan heten. USHIE werd de meest gekozen naam, geadopteerd van de eerder gehaakte zebravis voor Stichting Ushersyndroom.
Naast sleutelhangers verkoopt LoveUsh nu ook rompertjes met de afbeelding van USHIE. Ook zijn er tijdens de 5e lustrum editie van het Run4Usher nieuwe t-shirts gedrukt in een grote oplage met USHIE op de voor- en achterzijde van de t- shirts. Er zijn inmiddels ook hoodies met USHIE erop bedrukt.

WEBSHOP

CRUSH USH

Begin 2019 heeft Stichting Ushersyndroom de CRUSH database en bijbehorende beloopstudie gefinancierd. Dankzij deze studie zullen onderzoekers bij toekomstige trials de resultaten van een behandeling sneller en effectiever kunnen analyseren aan de hand van de verkregen gegevens over het natuurlijke beloop van Ushersyndroom.

CRUSH DATABASE

LOVEUSH

Iedereen die ooit een bestelling heeft gedaan bij ‘LoveUsh’, weet dat je meer krijgt dan alleen een zelfgemaakt armbandje. De verpakking, het kaartje, de verzending en het unieke armbandje, alles is met heel veel zorg en liefde gemaakt. Maar wie zijn nou die dames achter LoveUsh?

LOVEUSH