Lintje

P rent bij Running Blind. Met een lintje om zijn pols. Zijn buddy heeft de andere kant van het lintje vast. Zij volgt zijn tempo, past zich aan. P luistert naar haar aanwijzingen en laat zich leiden.

Buddy
Zo gaat het in ons dagelijks leven ook. Buiten houd ik P’s hand vast en leid hem langs obstakels. In huis zoek ik de spullen die hij niet kan vinden. In een restaurant vertel ik wat waar op zijn bord ligt. Als iemand voor hem onverstaanbaar praat, vertel ik wat zij of hij tegen hem zei.

Mantelzorg?
Mantelzorg wordt dat ook wel genoemd. Zo zie ik dat niet. Bij mantelzorg gaat het om eenrichtingsverkeer. Maar P is ook mijn buddy. Mijn maatje. Ook hij stuurt mij bij als ik een onhandige kant op dreig te gaan. Hij onthoudt wat ik vergeet. En als ik me druk maak, helpt hij mij relativeren.

Onzichtbaar lintje
Een onzichtbaar lintje houdt ons bij elkaar. Regelmatig neemt iemand het lintje even over. Een buddy van Running Blind bijvoorbeeld. Of een vriend die met P op stap gaat. Een onbekende voorbijganger die snel een fiets verplaatst als hij P aan ziet komen. En ik vind het fijn om het lintje dan los te laten. Maar ik krijg het lintje altijd terug. Gelukkig maar.
Want ik heb mijn buddy hard nodig.Annemarie Jongbloed