STOP DOOF ÉN BLIND WORDEN DOOR USHERSYNDROOM

Kom samen met ons en John Williams in actie om de achteruitgang van ons zicht en gehoor te stoppen.

Ga je meedoen aan een sportieve activiteit? Bak jij de lekkerste cupcakes of maak je liever muziek op straat? Bedenk dé ultieme challenge die bij jou past en waarvoor jij geld wilt ophalen voor onze stichting. Start je eigen actie op het actieplatform WhyDonate en ‘verbind de actie’ met Stichting Ushersyndroom.


ONDERNEEM MET IMPACT

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat je als bedrijf ook verantwoordelijkheid wilt dragen voor maatschappelijke problemen.
Laat je maatschappelijke betrokkenheid zien en steun Stichting Ushersyndroom.

VIER JE VERJAARDAG OF JUBILEUM

Vier jij binnenkort je verjaardag of bruiloft? Nodig familie en vrienden uit om op je feest te komen en vraag in plaats van cadeautjes een donatie voor Stichting Ushersyndroom.

RECYCLE VOOR ONS!
Met jouw lege cartridges én oude mobieltjes kun jij onze onderzoekspot vullen. Klein in actie, maar groots in resultaat!

MAAK IETS MOOIS!
Ben jij creatief en brei, haak, schilder en teken jij de mooiste dingen? Maak iets moois en verkoop dit voor het goede doel!

Je kunt je zelfgemaakte producten verkopen met (een gedeelte van) de opbrengst voor Stichting Ushersyndroom.

VEIL EEN OBJECT
Heb jij een mooi schilderij of meubelstuk van waarde en wil je deze verkopen? Bied het aan voor de veiling met opbrengst voor Stichting Ushersyndroom!

WORD VRIJWILLIGER
Stichting Ushersyndroom draait volledig op de steun van vrijwilligers. Inmiddels zijn we te groot gegroeid om klein te blijven. Daarom zijn wij dringend op zoek naar jou!

CREATIEF4USHER

VEILING4USHER

HELP MEE!

KOM ALS SCHOOL IN ACTIE!

Ook als school of leerling kun je veel doen voor Stichting Ushersyndroom. Zo kun je bijvoorbeeld een ‘korte-broekenactie’ houden, een spreekbeurt geven over Ushersyndroom of samen Usher-brillen knutselen. 

LEES MEER

DONEER OF DOE EEN SCHENKING

Hoe wordt iedere euro besteed?
Van elke gedoneerde euro wordt 87 cent uitgegeven aan projecten en onderzoeken. De overige 13 cent wordt besteed aan het werven van donaties (10 cent) en de eigen organisatie (3 cent).

Stichting Ushersyndroom beschikt over een ANBI-status, waardoor jouw schenking fiscaal aftrekbaar is van de inkomstenbelasting. De stichting is door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) aangemerkt als een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Stichting Ushersyndroom beoogt niet het maken van winst. De stichting steunt volledig op vrijwilligers. Alle opbrengsten uit sponsoring, legaten en donaties komen dan ook volledig ten goede aan de doelstelling van de stichting.

Wil je meer weten over:

  • Doneren via de website
  • Machtiging
  • Doneren via de bank, vanuit binnen- en buitenland
  • Periodiek schenken

Schenken is een heel aantrekkelijke manier om ons te steunen. Vooral omdat Stichting Ushersyndroom een ANBI-status heeft, zodat jouw gift (zakelijk of privé) aftrekbaar is van de belasting.


SCHENKEN

NOG GEEN BEHANDELING

Er is nog steeds geen behandeling mogelijk, maar er zijn wel hoopvolle ontwikkelingen. Daar is nog heel veel geld voor nodig! De wetenschap staat voor grote uitdagingen in de zoektocht naar oplossingen die moeten leiden tot een behandeling van alle 400.000 patiënten in de wereld die doof ën blind worden door Ushersyndroom.

Daarom financiert Stichting Ushersyndroom projecten en wetenschappelijk onderzoeken op het gebied van een behandeling en voor een beter kwaliteit van leven. Met als doel: “In 2030 is Nederland bekend met Ushersyndroom en is diagnose, zorg en behandeling standaard geworden’. Wil je meer lezen over hoe de stichting jouw donatie besteedt en welke baanbrekende onderzoeken we al financieel ondersteund hebben?

LEES MEER

HELP MEE MET DE POSTERCAMPAGNE!

Om meer bekendheid te geven aan Ushersyndroom, starten we een grootschalige postercampagne. We vragen iedereen die betrokken is bij Ushersyndroom, zoveel mogelijk posters in zijn of haar omgeving op te hangen. Want samen zijn wij de ‘Ushers’ en zorgen we voor een grotere bekendheid van Ushersyndroom!

Er zijn (tegen verzendkosten) gratis posters te bestellen in de webshop. Met deze posters -in diverse formaten- ga je langs winkels, scholen, bibliotheken, sportclubs en andere openbare ruimtes, met als doel zoveel mogelijk posters op te hangen op verschillende plekken. Vergeet niet vooraf toestemming te vragen aan de eigenaar van de ruimte! Uiteraard mag je ook meerdere pakketten bestellen, om zo nog meer posters te kunnen verspreiden.

Jij helpt toch ook mee? Bestel je posters in de webshop!

WEBSHOP

DOE MEE MET EEN EVENEMENT!

Je kunt je ook aansluiten bij een van onze evenementen! Ren bijvoorbeeld mee met team Run4Usher of wandel mee met ‘Nederland wandelt voor Usher’. Wil je met je vrienden en collega’s flink afzien en ook lachen? Doe dan mee met ‘Mud Masters voor Ushersyndroom’.
Heb je zin om samen met je vrienden een event te organiseren? Leuk!!

EVENTS

VERZAMEL STATIEGELD VOOR USHERSYNDROOM

In Nederland zijn ongeveer 1000 mensen met Ushersyndroom. Stel je nu voor dat 1000 mensen een statiegeldactie bij hen in de buurt starten. Per supermarkt wordt er zo’n 250 euro opgehaald. Als ieder persoon 4 supermarkten onder zijn hoede neemt, wordt er gemiddeld 1000 euro per persoon opgehaald.

1000×1000 = 1 miljoen!
Klein in actie, maar groots in resultaat!

Start een statiegeldactie bij de supermarkt bij jou in de buurt en haal geld op voor Stichting Ushersyndroom. Na afloop staat jouw statiegeldactie in onze eregalerij.

Nog een goed idee!

De petflessen leveren ook statiegeld op! Bij elke kantine van een sportclub of school worden de petflessen ingezameld voor een goed doel. Maak Stichting Ushersyndroom het goed doel! Goed voor het milieu en goed voor Stichting Ushersyndroom.

Download deze flyer, print het uit en hang deze in de supermarkt

Download deze flyer, print het uit en hang deze in de sportkantine

BESTEL PROMOTIE

Voor ondersteuning van je actie hebben wij een handige toolkit met folder, Usher-brilletjes en oordoppen! De toolkit bestel je eenvoudig in de webshop.

Een simulatie Usher-bril kan je ook zelf uitknippen en plakken. Zeker weten dat mensen dan beter begrijpen wat Ushersyndroom is.
Laat mensen een activiteit uitvoeren met deze bril op en geef ze daarbij ook een paar oordoppen. Dit kan ook hilariteit opleveren.

TIP: Maak een leuke brilfie van jou en je vrienden met de Usher-brillen op.

Geef jezelf of een dierbare een leuk cadeau uit onze shop en steun ons met de opbrengst van jouw aankoop!

USHERBRIL

WEBSHOP

STEUN ONS

Word donateur of steun ons éénmalig. Elke donatie is waardevol en brengt oplossingen voor Ushersyndroom dichterbij.

DONEER

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang alle informatie over onze activiteiten en nieuws.

NIEUWSBRIEF

CONTACT

Stichting Ushersyndroom
Raapopseweg 128
6834 DV Arnhem
info@ushersyndroom.nl

KvK: 55 61 3004
RSIN 85 17 86 571