KOM ALS SCHOOL IN ACTIE

Als school of leerling kan je veel doen voor Stichting Ushersyndroom. Zo kan je bijvoorbeeld een sponsoractie houden of een spreekbeurt geven over Ushersyndroom. Als docent wil je misschien wel een les geven over Ushersyndroom.

Regelmatig organiseren leerlingen van diverse scholen uit heel Nederland acties voor ons. Wij zijn deze scholen en hun leerlingen zeer dankbaar voor alle steun!

START EEN ACTIE

Wil jouw school in actie komen voor Stichting Ushersyndroom?  Schrijf jouw actie in op ons actieplatform. Hier kun je heel eenvoudig geld inzamelen en jullie streefbedrag bijhouden.

Ideeën voor een leuke actie:

  • Een (denk)sportactiviteit, van wandelen en fietsen tot buik-glijden of schaken!
  • Een rommelmarkt of een veiling.
  • Een musical, talentenjacht of een andere voorstelling.
  • Verkoop koekjes, oliebollen, taarten.
  • Zamel lege flessen in.
  • Haren knippen, laat je sponsoren per cm.

LUCA’S-KORTE-BROEKEN ACTIE

In hartje winter in korte broek naar school. Leerlingen en onderwijzers van De Wieken in Nijmegen deden dit!

Één van de leerlingen organiseerde deze ludieke actie: de ‘Luca-korte-broeken-actie’. In de week voor de Kerst kwamen leerlingen en onderwijzers in korte broek naar school. Hiermee hebben de leerlingen geld opgehaald voor Stichting Ushersyndroom.

De ‘Luca-korte-broeken-actie’ vinden wij zo ontzettend leuk! Het zou natuurlijk fantastisch zijn als deze ludieke actie als een olievlek verspreidt en navolging krijgt op veel scholen. Zo kan de bekendheid over Ushersyndroom groter worden en komt er meer geld voor onderzoek om deze zeldzame aandoening te kunnen behandelen.

SPREEKBEURT OF WERKSTUK

Er zijn veel leerlingen die een werkstuk of spreekbeurt over Ushersyndroom houden. Heb jij een werkstuk wat je wilt delen met ons? Leuk! Dan publiceren we jouw werkstuk op deze pagina, daarmee kun je andere kinderen inspireren!

MEER INFORMATIE?

Wil je meer informatie, promotie-materiaal of het logo van Stichting Ushersyndroom ontvangen? Stuur dan een email met daarin je contactgegevens, wat je precies wilt gaan doen en wanneer. Wij wensen je alvast veel succes!